top of page

Prenatale ~ tijdens de zwangerschap

  1. Lage rugpijn:

    • ​Lage rugpijn is een veelvoorkomend ongemak tijdens de zwangerschap. Prenatale kinesitherapie richt zich op het verminderen van lage rugpijn door middel van specifieke oefeningen en mobilisatietechnieken. Deze aanpak helpt niet alleen bij het verlichten van pijn, maar verbetert ook de algemene mobiliteit en stabiliteit van de rug.

  2. Bekkengordelpijn:

    • ​Bekkengordelpijn, ook wel bekkenpijn genoemd, kan een uitdaging vormen tijdens de zwangerschap. Prenatale kinesitherapie concentreert zich op het versterken van de bekkenbodem en het verminderen van spanning in het bekkengebied. Door middel van aangepaste oefeningen en technieken kan deze vorm van pijn effectief worden aangepakt.

  3. Incontinentie:

    • ​Incontinentie, of het nu gaat om urine- of bekkenbodemproblemen, kan tijdens de zwangerschap optreden. Prenatale kinesitherapie biedt oplossingen om de bekkenbodemspieren te versterken, wat de controle en functie verbetert en bijdraagt aan het verminderen van incontinentieproblemen.

  4. Voorbereiding op de bevalling:

    • ​Prenatale kinesitherapie bereidt vrouwen niet alleen fysiek voor op de bevalling, maar ook mentaal. Door middel van ademhalingsoefeningen, perstechnieken en het versterken van relevante spiergroepen, helpt deze vorm van therapie vrouwen om zelfverzekerd en voorbereid de bevalling tegemoet te gaan.

  5. Etc.:

    • ​Naast bovengenoemde specifieke punten, behandelt prenatale kinesitherapie ook andere aspecten die relevant zijn voor de zwangerschapsperiode. Dit kan onder meer het verminderen van zwelling, het verbeteren van houding, en het bevorderen van algemeen welzijn omvatten.

Logo bekkenkinesitherapie Laura klein

© 2024 door Volve BV

bottom of page